Schrager Apartment

Spanning the façade’s twenty-one bays, 
one long edge of the apartment’s floor plan
is left clear, preserving an uninterrupted 
40-metre vista, with views out to the city at
either end. A series of white walls mark out
areas for family living, kitchen and library,
maximising the sense of an open, loft-like
layout, whilst creating a sequence of
gathering spaces in which the activities of
everyday domestic life can naturally take
place. This approach allows the focus to
fall on the combinations of materials and
the detailing of the junctions, the pairing
of fired black granite and brushed,
stained Japanese cedar in the kitchen,
for example, playing with ideas of
similarity and contrast in terms of texture
and tone.

Project Architect
Stefan Dold

Photography
Gilbert McCarragher